Direktlänk till inlägg 8 maj 2007

Memories of Africa

Av Vilhelmina - 8 maj 2007 21:58

Jag svängde ihop ett paket snabbnudlar, precis sådana som vi åt så gott som dagligen i Afrika och guud vad de smakade ambulans! Jag fick direkt visioner om stranden i Sidi Ifni, Marocko. Det var soligt, Mark och Jules sprang ner till stranden och jag kokade nudlar som jag satt och åt i solnedgången medan Petra textade mig och sa att hon var avundsjuk på mig och att hon googlat Tizi-n-Test och Sidi Ifni! Det var banne mig den bästa dagen att vara avundsjuk på mig – bättre än så blev det nästan inte! 

Mark äter ”soldier soup” som han kallar den, ärtsoppan. Han och Jules åt det häromdan också, mycket uppskattat. Jag blev så förvånad att han lagat ihop det alldeles själv, trodde inte att han var så intresserad av ärtsoppa.  Jag blev sur på jobbet idag. Mark och jag har äntligen kommit till skott att vi ska till Sverige och titta på midnattssolen. Istället för spa-veckan i Juni sa vi att vi åker till Sverige. Vi tar pappas merca och sen bilar vi upp norröver. Perfekt! (Kanske svänger förbi Fialotta?)   Jag har redan en veckas semester bokad och jag mailade ut till de andra sekreterarna en fråga om det var ok att jag tog två veckor? Jag skrev att det blir lite tajt eftersom vi alla har semester där i krokarna, men det är bara jag som har just de två veckorna så borde vara ok. En av dem svarar att nej, det blir för mycket, det går inte. Förlåt?! Det är ju BARA jag som har de två veckorna?! Veckan efter är det två som har ledigt och det gick tydligen bra?   

Lesley var jättegullig och mailade mig privat och sa att jag inte skulle stressa, vi fixar det på ett eller annat sätt. Hon täcker första veckan och sen kan nån annan ta andra veckan. 

Min chef var bra; han sa att i värsta fall betalar han gärna för en temp som kan komma in och täcka mig. Det ska inte behöva gå så långt, vi ska kunna täcka varandra. Jag täcker ju Sally just nu till exempel, och det är två STORA jobb. Förutom jag, Sally och SueC har de andra tjejerna hyfsat små roller och de borde verkligen kunna täcka.   

Office politics, SUCK!

   
 
Ingen bild

Nisan

9 maj 2007 08:50

Från en som just pusslat om hela sin semester för att kollegorna inte var tillräckligt flexibla, stå på dig! Var inte för snäll! Du förtjänar din semester! Som du säger, ni måste ju kunna täcka upp för varandra, semester ger ju faktiskt förvarning och möjlighet till planering, det gör inte sjukdom, vård av sjukt barn osv.

Midnattsolen låter underbart! Det skulle jag också vilja se!

 
Ingen bild

Lise-Lott

9 maj 2007 11:21

Det får mig onekligen att minnas när jag jobbade en sommar uppe på Storknabbens Midnattssolcafé och två tyskar står och stirrar entusiastiskt mot solen. Klockan närmar sig 00:00 tiden och en av tyskarna vänder sig mot mig och frågar på knagglig engelska vart midnattssolen är någonstans?
Jag blir lite konfunderad men svarar att den är ju där och pekar.
Tysken säger då: nej, nej inte den utan jag menar midnattssolen…
Jag blir då full i skratt men lyckas hålla mig samtidigt som jag så pedagogiskt det bara går förklarar att i vårt solsystem finns det bara en sol och att det är denna han står och tittar på.
Alltså; det finns inte en "vanlig" sol och dessutom en midnattssol utan det är en och samma sol som helt enkelt inte går under horisonten under en viss period.
Kan lova att tysken såg något snopen ut och jag skyndade mig därifrån så fort jag kunde för att inte börja skratta…
=)
Hoppas ni får en härlig resa!

 
Ingen bild

Bonita

9 maj 2007 11:45

I dagens metro finns en notis om en (eller om det var två)ambulanser som ska köras från sverige och till Asien. Tänkte genast på er. Vill du kolla så är det www.metro.se stockholmsdelen.

 
Ingen bild

Vivi

9 maj 2007 19:57

Nisan, ja visst blir man trott pa dem!!! Jag haller mig lugn tills nasta vecka da vi har motet.

Lise-Lott; HAHAHA!!! Classic!!!!

Bonita: Oh, vad kul! Jag hittade artikeln och ja, jag kanner igen mycket av det de sager om planering och banditer...!

 
Ingen bild

Anni

10 maj 2007 13:25

Titta gärna förbi om ni kommer längre söderöver!

 
Ingen bild

Vivi

11 maj 2007 22:05

Anni,

Det blir nog bara norr den har resan, lite svart att fa in bada sidorna liksom. Men sodern kommer den med, kanske nasta sommar! Och lita pa att vi kommer forbi pa besok da!

 
resume

resume

9 december 2011 16:07

I think Africa is the most amazing continent of the Earth!

http://cvresumewritingservices.org/best-resume.php

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vilhelmina - 11 maj 2007 22:52

Jag tror det här var sista inlägget på Bloggagratis förresten. Jag är så less på att tjafsa med redigering av inläggen och jag är övertygad om att jag kommer välja en av de andra två.     Min gissining är att det blir wordpress så bokmärk den. Vi se...

Av Vilhelmina - 11 maj 2007 22:45

Någon som minns kåljärparna man fick i skolan? Jag tyckte faktiskt om dem, och när jag såg att Mark tagit ut köttfärsen ur frysen tänkte jag att jag skulle göra det ikväll. Jag googlade kåljärpar när jag kom hem eftersom jag inte hade en susning hur ...

Av Vilhelmina - 6 maj 2007 14:42

Jag fick ett tips av söta Lena att Wordpress är en bra dagbokstjänst. Jag registrerade mig där och första intrycket var att det var lite fippligt och bökigt, men efter en stund fick jag grepp om vad allt var och den känns väldigt bra. Bättre än Blogg...

Av Vilhelmina - 6 maj 2007 13:36

Efter Lena's tips på Blogger om Wprdpress har jag precis registrerat en domän där http://vilhelmina.wordpress.com/ för att se om de är bättre än Bloggagratis och Blogger. De har en facility som jag gillar; man kan lägga till flera undersidor med ...

Av Vilhelmina - 5 maj 2007 22:10

Jag satt vid datorn och frös lite och kände mig sugen på något så jag gick ut i köket för att se vad som fanns i gömmorna. Inget roligt i kylen men när jag öppnade skåpet över micron hittade jag ett paket Ballerina-kex som jag glömt bort! Haha! Perfe...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se