Direktlänk till inlägg 20 april 2007

Bara en vanlig uppdatering om en soffa, bland annat

Av Vilhelmina - 20 april 2007 13:55

Vi åkte till IKEA igår för att köpa klar silicon till kylen – glas mot glas låter så illa och eftersom vi har glashyllor så låter det en himla massa!


Jag köpte även fler såna där herdekrokar med lyktor för tomten, jättemysigt! Vi åt middag häromdan med alla ljusen tända och det var jätteromantiskt! Nu ska jag bara få till att vi sätter upp ett tak över uteplatsen på baksidan. Det blir lite mer ombonat så. Sen kan man sätta blomamplar och hänga fler ljuslyktor i trästommen, jättemysigt! Jag köpte en ljusslinga som jag vill sätta upp längs muren fram till boden också. Kanske kan pula med det i helgen.


Jag köpte också två princesstårtor på IKEA £2.50 styck för en 8-bitarstårta, inte illa! Nästan billigare än hemma i Sverige. Det är Frödinges så den borde vara god. Förvisso frusen, men det är smällar man får ta som utlandssvensk.


Det var Kevin på jobbet som berättade att IKEA säljer princesstårtor. Jag pratade med honom och Peter och de frågade hur Sverige varit. Kevin har en kompis som är gift med en svenska och som bor i Sverige och frågade därmed om jag ätit någon "princesscake" när jag var hemma. Jorå, det hade jag ju! Han berättade att de säljer princesstårta på IKEA och jag sa att jag skulle till IKEA på kvällen, ville han att jag skulle köpa honom en? Jo, det ville han...! Hela Kevin lyste upp och man riktigt såg hur han nästan började dregla av tanken på en princesstårta! "It's the best cake ever!!" sa han! Bless!!


Nästa gång ska jag åka själv till IKEA dock. Det är lustigt hur jag får kämpa med Mark varje gång vi är där!  Den här gången var det om en gästsäng.


Grejen är att vi har slängt ut Paul's säng eftersom den inte fick plats i gästrummet när Mormor's köksbord kom över. (Jag tog ju upp vårt gamla köksbord och gjorde sybord av det.) Nu vill jag slänga ut vår gamla röda bäddsoffa eftersom den är så dålig att sova i och köpa en sån där Hemnes Day Bed från IKEA. Den är mycket skönare att sova i och funkar bra som enkelsäng men blir snabbt en dubbelsäng om säg mamma och pappa kommer över.  Och de kommer ju hyfsat ofta ändå och hälsar på. Som det är nu låter vi dem sova i vårt rum men eftersom det är så litet blir det ganska trångt för dem. Det funkar inte bra så helt enkelt och jag känner att jag vill ordna en bättre lösning.

Den röda soffan var något vi tog över från de förra ägarna när de flyttade och även om den är skön och så att sitta i så är den inget speciellt. Den liknar en billig version av IKEAs Tomelilla, som förvisso är fin, men, ja.


Mitt förslag är att rensa ur garaget på all skit och sen ställa soffan där om han nu inte vill göra sig av med den. För jag håller på sätt och vis med, det vore synd att göra sig av med den; det är ju som sagt inget fel på den och den är ganska skön att slappa i. Den är ok att sova en person i men man kan inte använda den som dubbelsäng. Om vi flyttar till större vore den åerfekt som extrasäng eller som extrasoffa i nåt gästrum eller så. Man vet ju aldrig. :-)


Mark är inte lika tänd på förslaget. Han hävdar att garaget inte alls är fullt med junk utan HANS SAKER. Hm. (Detta påminner mig om Kanel på Hypodea och hennes text för ett par dagar sedan om henne och Mr Kanel.) Nå, han höll med om att lite kunde vi kanske rensa ut så håll tummarna för mig i helgen att jag får ut tillräckligt mycket för att få in soffan!! :-) 
 
Marta

Marta

27 april 2007 17:12

Gumman! Jag blir galen, jag läser ju "tomten" som i "jultomten" hela tiden... :-) Det blir ju jättefel :-)
Kram på dig i alla fall!

http://hem.bredband.net/casademarta/index.htm

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vilhelmina - 11 maj 2007 22:52

Jag tror det här var sista inlägget på Bloggagratis förresten. Jag är så less på att tjafsa med redigering av inläggen och jag är övertygad om att jag kommer välja en av de andra två.     Min gissining är att det blir wordpress så bokmärk den. Vi se...

Av Vilhelmina - 11 maj 2007 22:45

Någon som minns kåljärparna man fick i skolan? Jag tyckte faktiskt om dem, och när jag såg att Mark tagit ut köttfärsen ur frysen tänkte jag att jag skulle göra det ikväll. Jag googlade kåljärpar när jag kom hem eftersom jag inte hade en susning hur ...

Av Vilhelmina - 8 maj 2007 21:58

Jag svängde ihop ett paket snabbnudlar, precis sådana som vi åt så gott som dagligen i Afrika och guud vad de smakade ambulans! Jag fick direkt visioner om stranden i Sidi Ifni, Marocko. Det var soligt, Mark och Jules sprang ner till stranden och jag...

Av Vilhelmina - 6 maj 2007 14:42

Jag fick ett tips av söta Lena att Wordpress är en bra dagbokstjänst. Jag registrerade mig där och första intrycket var att det var lite fippligt och bökigt, men efter en stund fick jag grepp om vad allt var och den känns väldigt bra. Bättre än Blogg...

Av Vilhelmina - 6 maj 2007 13:36

Efter Lena's tips på Blogger om Wprdpress har jag precis registrerat en domän där http://vilhelmina.wordpress.com/ för att se om de är bättre än Bloggagratis och Blogger. De har en facility som jag gillar; man kan lägga till flera undersidor med ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se